fredag 22 augusti 2014

Kroatien dag 5, 20/8 2014

Onsdag morgon var en fin men trött morgon. Ingen hade sovit vidare bra eftersom den vind som var igår avtog och det medförde att bojen vi låg vid envisades med att ligga mot skrovet och dunka hela natten! Kjell var upp och försökte förtöja oss på annat sätt men det var likadant för de andra båtarna också. DUNK DUNK DUNK hela natten, irriterande var det.


Kjell och jag tog jollen in till Primosten för att handla lite färskt bröd och annat smått och gott. En hårklippning hanns också med. Endast 30 kuna kostade det och Kjell var nöjd och jag tycker han blev stilig!

Efter en stor frukost kastade vi loss för att ge oss ut till havs igen. Idag var det nästan ingen vind, 2-3 m/s. Vilken skillnad från igår! Vi beslöt att gå för motor söderut med siktet inställd på bad, snorkling och vila.l


Vi tuffade på i 5 distans och hittade en fin vik, Borovica som var perfekt för vara planerade aktiviteter. Alla badade och hade det bra innan lunch, som idag var enkel, en "pizzabulle" och en halv avocados (vilka goda avocados). Natthamnen var planerad på svaj i en vik som låg bara runt udden, Sicenica så vi slappade ett tag till innan avfärd.


I Sicenica låg det redan flera båtar för ankar, vi smög oss nästan ända in och började ankra upp, eftersom de andra båtarna hade lagt ut en akterförtöjning mot land så gjorde även vi det. Ungdomarna i båten bredvid oss var oroliga att vi korsat deras ankare, mne jag var säker på att vi inte gjort det eftersom det var så pass grunt så jag sett var deras ankare låg innan vi släppte vårat en bra bit ifrån.


Men de gav sig inte med det utan två stycken började snorkla i ankarområdet och höll på en lång stund. Vi hörde inget mer om något korsat ankare så då var det väl inte så då!


Efter en middag ombord åkte vi jolle in till byn och en liten restaurang för att avnjuta Pivo och glass!





Femte dagen bjöd på lugnt väder, mycket bad, solning och avkoppling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar