söndag 13 augusti 2017

KROATIEN 12/8 -17 LÖRDAG

Lördag den 12/8 -17 bar det av till Kroatien för båtsemester igen, vi har haft ett uppehåll 2 år, ibland kommer det verkliga livet emellan. Benbrott och skärgårdsturer tex!

Efter en bedrövlig sommar i Sverige som inte ens tittat fram och hälsat bar det av till värmen igår.
Vi blev som vanligt hämtade på flygplatsen av samma man som tidigare och han hälsade glatt och komihåg oss från tidigare år, liksom de som satt på kontoret, kul att ha lämnat något avtryck hos dom!

Efter sedvanlig bunkring på stormarknaden som numera bytt namn till Konzum, mycket bättre affär än förut, så blev det en lunch innan vi kastade loss och begav oss uti böljan den blå.
Det blåste inte så mycket, 3-5 m/s men innan vi kom fram till natthamnen i Rogac ca 3 timmar senare hade vindstyrkan ökat till 7-8 m/s och det var stora dyningar, lite blöta vart vi men vattnet och luften var varm så det var OK.

Och här är vi kvar ett dygn efteråt, vindstyrkan övergick i storm inatt så det gungade rejält har  hamnen. De har utlovat fortsatt kraftiga vindar så beslutet att ligga här ännu en natt var enkelt, nu hoppas vi på mojnande vindar så att våran färd mot det planerade Dubrovnik kan förverkligas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar